Jon Einar naar Universiade

De kogel is door de kerk (mooie biathlon beeldspraak). Eind vorige week werd bekend dat Jon Einar Visser is opgenomen in het team van de Stichting Studenten Sport Nederland voor deelname aan het biathlon programma tijdens de Winter Universiade 2021 in Luzern. De biathlon wedstrijden zullen worden gehouden in de Roland Arena in de Lenzerheide, de Dutchbiathletes wel bekend van het Jeugd WK en een eerdere IBU Junior Cup. Lenzerheide ligt op ca 1400m boven zeeniveau. Dit maakt het een sneeuwzeker maar ook zwaar parcours.

Op 12 december is de eerste wedstrijd, de 15 km individueel. Daarna volgen op 14 december de sprint, 15 december de achtervolgingswedstrijd en op de 17 december de massastart.

Aan de Universiade nemen (top) sportende studenten aan universiteiten en hogescholen deel van de hele wereld. Zeker een prachtig podium om te tonen wat je kan en internationale contacten op te doen.

Jon Einar studeert momenteel aan de Nord Universiteit in Meraker in Noorwegen. Als student probeert hij natuurlijk ook door crowdfunding zijn zelf te betalen reis en verblijfskosten te financieren.

Hij is te steunen via https://sport.talentboek.nl/talenten-teams/biatlon/ultiem-presteren-op-universiade.html

We wensen hem veel succes !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *